Visit our Facebook
Schalkoort_logo

EHBO

Je ziet iemand op straat neervallen vlak voor jouw neus. Weet je dan wat je moet doen? 1-1-2 bellen kan zeker geen kwaad, maar mogelijk kun je meer doen dan dat? Met de juiste handelingen red je levens en voorkom je erger.

Tijdens een EHBO training leer je  onder professionele begeleiding hoe je hulp verleent. En wat heb je dan nodig, een pleister, of misschien een verbandje uit de EHBO koffer.

We kunnen de volgende Rode Kruis gecertificeerde EHBO cursussen met de volgende onderwerpen verzorgen :

  • Volwassen EHBO, cursussen van 4,8,12, of 20 uur. ( ook met e-learning)
  •  EHBO  baby en kinderen ( ook met e-learning)
  • Sportletsel
  • EHBO bij drank en drugsongevallen ( ook met e-learning)
  • Wandelletsel

Schalkoort Training & Advies is Excellent Partner van het Rode Kruis

Naast het verzorgen van de eerste hulp trainingen is Louise ook aanwezig als hulpverlener bij evenementen, en is de kennis niet alleen uit een boekje!


Interesse? Maak een afpraak.

EHBO cursussen

EHBO voor volwassenen

Weet je wat je moet doen als er in je directe omgeving een ongeval gebeurt?
Het is soms erg belangrijk dat je zo snel mogelijk handelt, hoe eerder hoe beter!
In onze Rode Kruis gecertificeerde EHBO trainingen leer je wat je moet doen. Kijk voor de mogelijkheden op www.rodekruis.nl/ehbo. Schalkoort Training & Advies heeft van het Rode Kruis het predicaat Excellent Partner gekregen en dat is niet voor niets.

EHBO voor baby’s en kinderen

Elk jaar worden gemiddeld 140.000 kinderen op de Spoedeisende Hulpafdeling behandeld na een ongeval thuis. In een kinder EHBO cursus leer je wat je kunt doen in sommige situaties. Het Rode Kruis certificaat behorende bij deze cursus is door de Rijksoverheid goedgekeurd voor gastouders en valt nu ook binnen de Regeling Wet kinderopvang (wet IKK).

EHBO voor sportongevallen

In deze cursus ligt de nadruk op sport gerelateerde ongevallen. Ook de reanimatie kan behandeld worden in deze Rode Kruis gecertificeerde trainingen. Wij komen ook graag bij jullie op de sportclub om jullie te leren hoe te handelen als er iets gebeurt. We kunnen aandacht besteden aan de ongevallen die in jullie tak van sport vaak voorkomt!

Eerste hulp bij drank en drugsongevallen

Het gebruik van drank en drugs (ook wel middelen genoemd) neemt de afgelopen jaren steeds meer toe. De afgelopen jaren is het gebruik van middelen ingeburgerd in diverse settingen binnen onze maatschappij. Het, overmatige, gebruik van drank en drugs kan leiden tot onvoorspelbare en gevaarlijke situaties. Niet alleen voor de gebruiker zelf maar ook voor de omgeving. Om goed te kunnen helpen is het niet alleen goed om achtergrondinformatie te hebben over de middelen en hun effect maar ook wat te doen bij de problemen die kunnen voorkomen. Dat leren we je in deze Rode Kruis EHBDD workshop of in een complete cursus.

EHBO in de Watersport

Ook op het water, tijdens een vaartocht of op de zeilschool en in het zwembad gebeuren er ongelukjes. In deze EHBO cursus op maat gaan we in op de ongevallen die kunnen gebeuren. Ook kunnen we je leren wat je moet doen bij een reanimatie bij een drenkeling.
Aan te bevelen als je werkzaam bent in de watersport, bijvoorbeeld voor zeilinstructeurs, maar ook voor de watersporter die langere tochten maakt!

Uit de Praktijk

Schalkoort Training & Advies verzorgt trainingen op alle gebieden ! Niet alleen in de klas, ook op schepen, kinderdagverblijven en scholen !
Praktijkvoorbeelden

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf up to date!

Schalkoort Training & Advies werd in januari 2007 ingeschreven bij de KvK. Destijds als Schalkoort Advies, in 2009 is daar de EHBO/ BHV Training aan toe gevoegd.

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram